Loviisan ja ympäristön ravintolat

0

Loviisa on pieni, sympaattinen ja viehättävä merenrantakaupunki, joka sijaitsee Porvoon ja Kotkan välissä. Kaupunkia ja sitä ympäröiviä kuntia leimaavat meren läsnäolo, pienet saaret ja turisteja houkuttelevat tunnelmalliset, omaleimaiset vanhat kaupunginosat. Loviisan ja sitä ympäröivien kaupunkien läheisyydessä matkailija ei joudu näkemään nälkää, siitä pitävät huolen alueen lukuisat ravintolat ja kahvilat. Jokaiselle matkalaiselle löytyy mieleistä purtavaa – suosittelemme kuitenkin unohtamaan ketjuravintolat, ja kokeilemaan paikallisten ravintoloitsijoiden luomuksia. Tästä jutusta voit lukea parhaat vinkit siihen, missä pysähtyä nauttimaan herkullinen lounas, ja minne suunnata viettämään mukava ravintolailta 

Bella Loviisa  vegaanisia herkkuannoksia 

Yksi suosituimmista ja kiinnostavimmista ruokapaikoista Loviisan kaupungissa on Ravintola Bella Loviisa. Ravintola tarjoaa päivittäin vaihtuvan maukkaan lounasmenun, runsaan ja täyttävän brunssin ja iltaisin makunystyröitä kutkuttelevan à la carte -menun. Ravintolasta tekee erityisen se, että kaikki tarjoillaan vegaanipohjaisena. Kaikki raaka-aineet ovat täysin kasvisperäisiä, maidottomia ja munattomia. Tätä ei uskoisi annoksia maistellessa, sillä maut ovat täydellisen tasapanoisia ja ruuat herkullisia. Ravintola on tunnelmallinen, värikäs ja historiaa henkivä – aivan kuten Loviisa itse. Ravintola Bella Loviisa löytyy osoitteesta Mannerheiminkatu 14, 07900 Loviisa. 

Ihastuttavat Loviisan kesäkahvilat 

Loviisan kaupunki herää kesäisin aivan uudella tavalla eloon. Kaupungin kadut täyttyvät turisteista, ja lukuisat kesäkahvilat avaavat ovensa. Yksi omaleimaisimmista on vanhalla Stromförsin ruukilla toimiva Pajakahvila osoitteessa Ruukintie 11, 07970 Loviisa. Se on avoinna toukokuun alusta syyskuuhun. Toinen idyllinen, ehdottomasti vierailun arvoinen kesäpaikka on Kahvila-Ravintola Laivasilta vierasvenesatamassa. Siellä pääsee sekä lounas- että illallisaikaan napostelemaan pientä purtavaa, syömään suurempaan nälkää tai ottamaan lasillisen kylmää juotavaa nauttien samalla upeista merimaisemista, jotka avautuvat asiakkaiden silmien edessä. Ravintola on auki huhtikuusta syyskuuhun. 

Degerby Gille  tunnelmallinen puutaloravintola 

Jos etsit tunnelmallista, romanttista paikkaa illallisen viettoon, suosittelemme sinulle Degerby Gille -ravintolaa. Se toimii Loviisan vanhimmassa puutalossa, jonka seinät ovat todistaneet kaupunkilaisten elämää jo vuodesta 1695 lähtien. Hämyisässä tuvassa, jossa ravintolapöydät on katettu siistein pellavaliinoin ja kynttilät palavat illan pimetessä, onkin upea ja jäljittelemätön tunnelma. Talosta löytyy myös juhlava sali sekä pienempiä, intiimejä kabinetteja, joissa viettää erityisiä hetkiä läheisten kanssa. Ravintolan keittiössä valmistuvat Suomen luontoa ja perinteitä kunnioittavat, kauden raaka-aineista valmistetut rehelliset ruoka-annokset. Ravintolan osoite on Sepänkuja 4, 07900 Loviisa. 

Deli restaurant  Bosgård Organic Farm 

Unohtumattoman kokemuksen tarjoaa Deli restaurant, Bosgård Organic Farmin yhteydessä toimiva, ympäri vuoden auki oleva ravintola. Ravintolan miljöönä toimii ihastuttava, puinen, iloisen keltainen Bosgårdin kartano, jossa on onnistuttu säilyttämään upeasti kotoinen tunnelma ja herrakartanotyyli. Tilan alueelta löytyy lisäksi tilan oma kauppa, jossa myydään tuoretta Charolais-luomunaudanlihaa ja lihajalosteita. Näistä lihatuotteista pääsee nauttimaan myös tilan grillillä. Aterioinnin jälkeen kartanon alueella on mukava käydä pienellä kävelyllä jollain alueen kolmesta luontopolusta. Farmi löytyy 14 kilometrin päästä Porvoon kaupungista osoitteesta Bosgårdintie 68, 06200 Porvoo 

Cafe Sagitta tarjoaa upeat merimaisemat 

Loviisan välittömästä läheisyydestä löytyy pieni Pyhtään kylä, jonka alueelta löytyy yksi suloisimmista rantaravintoloista. Ravintola Cafe Sagitta nököttää aivan meren rannalla Siltakylänlahdessa. Sen suurelta terassilta avautuu upeat näköalat luontoon ja merelle. Näitä maisemia pääsee ihailemaan myös sisätiloista, sillä ravintolasali on varustettu suurilla, lattiasta kattoon ulottuvilla ikkunoilla. Ravintola on sisustettu hyvällä maulla ympäristöön täydellisesti sopivaksi. Erityisesti ravintolan valmistamat kala-annokset vievät kielen mennessään. Leppoinen meno, ystävällinen palvelu, upea sijainti ja herkulliset annokset ovat niin toimiva yhdistelmä, että tänne kannattaa tulla kauempaankin. Osoite on Lökörentie 54, 49220 Pyhtää. 

Hanna-Maria  Porvoon puutalokorttelin tunnelmaa 

Hanna-Maria pääsee listallemme sen upean tunnelman ja maukkaan kotiruuan ansiosta. Tämä ravintola löytyy Porvoon vanhasta kaupungista, ja se on ollut jo vuosikausien ajan yksi porvoolaisten vakiolounaspaikoista ja kesävieraiden suosikkikohteista. Ravintolaan on ihana pysähtyä levähtämään korttelin kujilla samoilun jälkeen. Talon iloiset emännät valmistavat kotiruokaa suurella sydämellä käyttäen mahdollisuuksien mukaan lähiympäristöstä hankittuja raaka-aineita. Menu sisältää yksinkertaisia, suomalaisia annoksia, jotka makunsa puolesta tyydyttävät vaativankin herkkusuun. Hanna-Marian hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan, eikä ravintolahetkeen tarvitse upottaa puolta palkkaa. Ravintola löytyy osoitteesta Välikatu 6, 06100 Porvoo 

Porvoon palkitut 

Porvoon kaupunki on hieman suurempi, ja sieltä löytyvä ravintolatarjonta on hyvin kattava. Kaupungin väkimäärään nähden sinne on kuitenkin perustettu hämmästyttävän suuri määrä korkean tason ravintoloita. Kokeilemisen arvoinen on esimerkiksi Meat District Gabriel Hagertin kujalla. Nimensä mukaisesti ravintola on keskittynyt ennen kaikkea ekologisesti tuotettuihin liharuokiin. Salin sisustus on omaperäinen ja kauniisti teemaan sointuva, ja salin perällä tuoreet lihat ovat kylmäkaapissa siisteissä riveissä asiakkaiden nähtävänä. Meat District on saanut lukuisia kunniamainintoja, ja se on äänestetty yhdeksi Suomen parhaista ravintoloista. 

Porvoon vierailuun kannattaa yhdistää illallinen tai lounas Bistro Gustaf -ravintolassa, joka löytyy osoitteesta Mannerheimintie 9. Bistro Gustaf tarjoaa taivaallisen hyviä, reilun kokoisia annoksia maustettuna aidon ystävällisellä palvelulla. Menu inspiroituu ranskalaisesta keittiöstä, ja ravintolan tiloista löytyy myös viihtyisä kahvila, johon istahtaa hetkeksi nauttimaan erikoiskahveista. Ravintolan sijainti vanhassa, historiallisessa apteekin talossa tekee siitä jo itsessään mielenkiintoisen kohteen. Porvoosta löytyvät myös Bistro Sinne ja Ravintola SicaPelle, jotka houkuttelevat asiakkaita kauempaakin viettämään iltaa. Voit lukea näistä kahdesta ravintolasta tarkemmin artikkelista, jossa esittelemme koko Suomen parhaita ravintoloita. 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© All Right Reserved
Proudly powered by WordPress | Theme: Shree Clean by Canyon Themes.