Syö Suomessa – parhaat ravintolat maassamme

0

Suomalaiseen kulttuuriin on astumassa eurooppalainen tyyli tavata ystäviä kodin sijaan ravintoloissa. Suomalaiset ovatkin jatkuvasti tietoisempia ravintola-asiakkaita, ja ulkona syödessään haluavat uusia makuelämyksiä, hyvää palvelua ja mukavaa, rentoa yhdessäoloa. Parhaat ravintolat eivät ole välttämättä vain fine dining -ravintoloita, vaan tällä hetkellä kovassa nousussa on myös bistro-tyylinen trendi. Suomen parhaimpien ravintoloiden kirjo on hyvin monipuolinen, ja äänestyksissä pärjäävät kaiken tyyliset ravintolat – tärkeää on, että asiakas voi tuntea itsensä täydellisen rentoutuneeksi ja palvelluksi, ja että keittiöstä pöytiin kannettavien annosten taso on korkea. Suurin ravintolakeskittymä löytyy pääkaupunkiseudulta, joten myös parhaiden ravintoloiden osuus on siellä korkea. Kaikki parhaat ravintolat eivät kuitenkaan suinkaan löydy Helsingistä, vaan ne ovat jakautuneet ympäri Suomea. Esittelemme tässä jutussa sinulle kuusi ehdottomasti kokeilemisen arvoista ravintolaa. 

Grön, Helsinki 

Nostamme listamme kärkeen Helsingistä löytyvän Ravintola Grönin, joka pitää Suomen ravintoloiden TOP 1 -paikkaa useissa äänestyksissä. Grön on innovatiivisella ideallaan lyönyt itsensä läpi kovan kilpailun alta. Se on keskittynyt erityisesti kasvispohjaiseen skandinaaviruokaan, joka tarjoillaan aivan erityisellä kosketuksella. Annokset ovat erikoisia ja korostavat pohjoismaalaisuutta upealla tavalla – raaka-aineiden joukosta löytyy muun muassa jäkälää, nokkosta, lipstikkaa, ruijanpallasta ja karhunlaukkaa. Michelin-tähden ansainneen ravintolan kokit onnistuvat loihtimaan makuyhdistelmiä, jotka saavat lautaset tyhjenemään viimeistä murusta myöten. Taitavat sommelierit osaavat neuvoa annoksien saattajaksi juuri sopivat viinit, jotka korostavat makuja entisestään. Palvelu on muutenkin loistavaa – ystävällistä, tekemättä siitä kuitenkaan suurta numeroa. Pienehkö ravintolasali helposti lähestyttävän palvelun kanssa poistavat korkean tason ravintoloille tyypillistä jäykkyyttä. Ravintola Grön löytyy osoitteesta Albertinkatu 36, 00180 Helsinki. 

Olo, Helsinki 

Toinen Helsingistä löytyvä Suomen parhaisiin lukeutuva ravintola, jonka nostamme listallemme, on Ravintola Olo. Se kehottaa nimensä mukaisesti asiakkaitaan varaamaan illalliseen aikaa runsaasti, noin kolmen tunnin verran. Kyseessä on modernia pohjoismaalaista ruokaa tarjoava Michelin-tähden fine dining -ravintola, jonka annosten pohjana käytetään aina meneillään olevan kauden parhaita raaka-aineita. Ravintolan maistelumenu koostuu valinnan mukaan kuudesta tai viidestä yllätyksellisestä, rohkeasti persoonallisia raaka-aineita yhdistelevästä osasta. Menuun kuuluvat alkusamppanja ja annoksiin sopivat, sommelierin ammattitaidolla valitsemat viinit, sekä illallisen jälkeiset kahvit ja digestiivit. Illallinen on taidokkaasti rakennettu ja huolella mietitty kokonaisuus, jonka keskipisteenä on asiakas. Illastajilla on mahdollisuus vierailla myös keittiössä tutustumassa ravintolan kokkeihin ja ruuan valmistukseen. Ravintola Olo löytyy paraatipaikalta Kauppatorin vierestä, osoitteesta Pohjoisesplanadi 5, 00170 Helsinki. 

Ravintola C, Tampere 

Seuraavaksi siirrymme listallamme Tampereen maisemiin, mistä löydämme kauniin, modernin ja mutkattoman Ravintola C:n. Ravintolan keittiössä käytetään mahdollisimman paljon lähiseuduilla kasvatettuja raaka-aineita, ja kumppaneiden valinnassa kiinnitetään huomiota erityisesti tuotannon luonnonmukaisuuteen, eettisyyteen ja biodynaamisuuteen. Tämän ideologian pohjalta luovat kokit keittiön sydämessä upean kauniita, makuhermoja hemmottelevia annoksia. Ravintola tarjoaa neljää erilaista menu-vaihtoehtoa. Asiakkaat voivat valita kolmen tai kuuden ruokalajin illallisen, useista pienistä maisteluannoksista koostuvan seurustelumenun tai sommelierin kanssa etukäteen valittujen viinien pohjalle suunnitellun, personalisoidun menun. Jälkimmäisen vaihtoehdon voi varata 6 – 8 hengen ryhmille. Se on viiniharrastajille mahtava kokemus, sillä iltaa vietetään herkullisia viinejä maistellen, sommelierin kanssa viinien valinnasta ja valmistuksesta jutustellen. Ravintolan levollinen ilmapiiri, hyvä palvelu ja annosten laatu saavat asiakkaat palaamaan. Ravintola C löytyy osoitteesta Rautatienkatu 20, 33100 Tampere. 

Mami, Turku 

Listamme seuraava ravintola löytyy kauniista Turusta, Aurajoen rannasta. Täällä vanhan kivitalon paksujen seinien suojassa toimii Ravintola Mami – rentoa tunnelmaa, lämmintä palvelua ja herkullisia makuja tulviva lounas- ja illallispaikka. Ravintola on tullut erityisen suosituksi mahtavien makujen lisäksi nimenomaan siksi, että tunnelma on välitön ja kodinomainen. Palvelu on ystävällistä, mutta asiakkaille jätetään myös omaa tilaa sopivasti. Ravintolan keittiössä touhuaa vilkas ja energinen tiimi, joka loihtii lautasille suomalaisia ja eurooppalaisia makuja huolella valituista raaka-aineista. Maut ovat herkullisia ja annoksien esillepano on kauniisti huoliteltu. Sydämellä kootun à la carte -menun lisäksi myös lounastarjonta tuo veden kielelle. Illallinen on syytä varata pari päivää etukäteen myös arkipäiväisin. Lounaalle taas voi poiketa koska vain, sillä varauksia ei oteta vastaan. Ravintola Mami löytyy osoitteesta Linnankatu 3, 20100 Turku. 

SicaPelle Wining & Dining, Porvoo 

SicaPelle Wining & Dining löytyy tunnelmallisesta Porvoosta, ja on tasoltaan sen verran korkea, että pidemmänkin matkan takaa kannattaa ajaa nauttimaan illallisesta. Ravintola kertoo ytimensä olevan luovuutta, hulluutta, innostuneisuutta ja rohkeutta – ja tätä kaikkea SicaPelle onkin. Ravintolassa tarjotaan brunssia, lounasta ja illallista, ja toiminnan innoittajana on kuvanveistäjä Ville Vallgren sekä hänen lemmikkipossunsa SikaPelle. Ravintolan menu on kauden raaka-aineita kunnioittava, hauska, ilotteleva ja ennen kaikkea maukas. SicaPelle löytyy osoitteesta Kirkkotori 3, 06100 Porvoo. 

Bistro Sinne, Porvoo 

Toinen Porvoon helmi on Bistro Sinne, joka tarjoaa paikallista ruokaa suurella sydämellä ja ammattitaidolla. Sen menu on oodi lähiruualle, luonnolle ja luovuudelle. Asiakkaat voivat valita kolmen, neljän tai viiden ruokalajin illallisen, jotka sisältävät toinen toistaan maukkaampia, hauskoilla oivalluksilla piristettyjä ruoka-annoksia. Ravintolan sisustus on modernisti loft-tyyppinen, ja sen rento ilmapiiri takaa mukavan illan ystävien tai perheen kesken. Ravintola löytyy osoitteesta Läntinen Aleksanterinkatu 1, 06100 Porvoo. 

Ympäri Suomea löytyy huipputason ravintoloita, jotka ansaitsisivat tulla esitellyiksi ja ennen kaikkea testatuiksi. Uudelle paikkakunnalle saapuessasi suosittelemmekin, että unohdat hetkeksi sinulle tutut ketjuravintolat, ja teet pienen haun netissä. Muiden ravintola-asiakkaiden kokemusten perusteella voit löytää uusia, mahtavia tuttavuuksia, upeita makuelämyksiä ja hienoja ravintolakokemuksia. 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© All Right Reserved
Proudly powered by WordPress | Theme: Shree Clean by Canyon Themes.